ua en ru

Суд повернув державі 40 га землі в Одеській обл., що належала фірмі Клюєва

Суд повернув державі 40 га землі в Одеській обл., що належала фірмі Клюєва Фото: екс-секретар РНБО Андрій Клюєв

Землі були незаконно передані в січні 2014 р

Верховний Суд України повернув державі 40 га землі в Одеській області, яка належала фірмі колишнього секретаря Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Андрія Клюєва. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

"Генеральна прокуратура України продовжує вживати заходів щодо повернення державі земельних ділянок, незаконно переданих для розміщення та обслуговування сонячних електростанцій комерційним структурам, які пов'язують з одним із колишніх керівників РНБО України", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в ГПУ, в січні 2014 р. одного з ТОВ у користування на 49 років без проведення нормативної грошової оцінки землі, яка є обов'язковою, передано земельну ділянку площею 40 га на території Белолесского сільської ради Татарбунарського району Одеської області.

Після звернення прокуратури Одеський апеляційний госпсуд визнав договір оренди недійсним та зобов'язано повернути земельну ділянку. Однак пізніше це рішення було скасовано Вищим господарським судом.

"Послідовно відстоюючи державні інтереси, Генеральна прокуратура України подала заяву про перегляд Верховним Судом України ухвали суду касаційної інстанції в цій справі. Вищий судовий орган, розглянувши 20.05.2015 цю справу, погодився з доводами прокурора, постанова Вищого господарського суду України скасував та залишив у силі постанову апеляційного суду, яким позов прокурора задоволено", - підсумували у відомстві.

Нагадаємо, в квітні суд відібрав у фірми Клюєва 20 га землі в Одеській області.