ua en ru

Суд повернув у держвласність 17 га санаторію в Харківській області

Суд повернув у держвласність 17 га санаторію в Харківській області Фото: суд (Pixabey)

Вартість землі оцінена в 16,5 мільйона гривень

Господарський суд Харківської області повернув у власність держави майже 17 гектарів землі дочірнього підприємства "Санаторій "Березівські мінеральні води". Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Повідомляється, що в 2005 році майже 17 га земель державної власності, які перебувають у постійному користуванні санаторію "Бермінводи", незаконно, в обхід районної держадміністрації, відійшли до Пересічанської селищної ради Дергачівського району області.

Селищна рада, прийнявши рішення про припинення санаторієм права користуватися цією землею, перевищив свої повноваження. Надалі селищна рада уклала договори оренди на ці ділянки.

"То є оздоровчий заклад, який де-юре є постійним користувачем землі, фактично у самого себе орендувало ділянку", - пояснили в прокуратурі.

Прокуратура подала в суд позов з вимогами визнати рішення ради недійсним і повернути державі землі з оренди. Після відмови в задоволенні вимог в перших двох інстанціях справа розглядалася Вищим господарським судом України, який двічі повертав справу в апеляційну інстанцію. Під час третього розгляду в апеляції прокуратура відстояла свою позицію.

Рішення суду було виконано в повному обсязі. Вартість поверненої землі становить 16,5 млн гривень.

Раніше в Одесі затримали колишню суддю Білгород-Дністровського міськрайонного суду за незаконне відчуження державної власності.