ua en ru

Суд Відня відмовив Іспанії в екстрадиції Фірташа

Суд Відня відмовив Іспанії в екстрадиції Фірташа Фото: Дмитро Фірташ (УНІАН)

Рішення прийнято на підставі того, що суд в Барселоні не зміг обґрунтувати європейський ордер на арешт Фірташа

В Австрії земельний суд Відня у вівторок, 29 серпня, прийняв рішення не екстрадувати олігарха Дмитра Фірташа в Іспанію. Про це повідомляє Kurier.

Повідомляється, що таке рішення було прийнято на підставі того, що суд в Барселоні не зміг обґрунтувати європейський ордер на арешт Фірташа, виданий у зв'язку з підозрами у відмиванні грошей і створення кримінального угруповання.

Як відомо, в лютому земельний суд Відня відмовив міській прокуратурі у клопотанні про залишення під вартою бізнесмена Дмитра Фірташа, щодо якого раніше було прийнято рішення про екстрадицію в США.

Раніше Верховний земельний суд Відня задовольнив скаргу прокуратури на відмову суду нижчої інстанції екстрадувати Фірташа в США.

За словами судді, далі остаточне рішення про екстрадицію повинен буде прийняти міністр юстиції республіки.

Згідно з інформацією суду, 18 лютого в суд надійшли документи від компетентних органів Іспанії, які також вимагали висилки Фірташа в цю країну, на підставі цих документів і відбулося затримання бізнесмена.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Іспанія видала ордер на арешт українського мільярдера Дмитра Фірташа, що ускладнює екстрадицію бізнесмена в Сполучені Штати Америки.