ua en ru

Суд збільшив строк ув'язнення екс-президенту Бразилії у справі про відмивання грошей

Суд збільшив строк ув'язнення екс-президенту Бразилії у справі про відмивання грошей Фото: Лула да Сілва

Лула да Сілва може подати апеляцію до Вищого суду

Апеляційний суд Бразилії підтвердив вирок колишньому президенту Лула да Сілві, який був звинувачений у відмиванні грошей, і збільшив його з 9,5 до 12 років. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, незважаючи на рішення суду, да Сілва може подати апеляцію до Вищого суду.

Так, в 2017 році да Сілва був визнаний винним у корупції та відмиванні грошей і засуджений до 9,5 років позбавлення волі. За версією слідства, він отримав пентхаус від інженерної фірми в обмін на контакти з Petrobras.

У свою чергу, Лула заявляв, що у нього ніколи не було такої нерухомості. Він виступив з критикою щодо прокурорів і сказав, що сторона обвинувачення покладається на свідчення однієї людини, а саме якогось бізнесмена Лео Пинхеро.

Крім того, колишній президент Бразилії також проходить ще по шести корупційних справах, у тому числі в отриманні хабарів від бразильської інженерної компанії Odebrecht, перешкоджання правосуддю, а також у зловживанні владою під час прийняття рішення щодо автомобільної індустрії. За останньою справою всього проходять 100 осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що экс-президента Бразилії Луїса Інасіу Лулу да Сілву звинуватили у перешкоджанні слідству у справі про розкрадання державної нафтогазової компанії Petrobras.

Як наголошується, федеральний суддя Рікарду Лейти офіційно висунув екс-президенту Бразилії Луїсу Інасіу Лулі да Сілві звинувачення.