ua en ru

Колишнього президента Бразилії Лулу да Сілву звинуватили у перешкоджанні слідству

Колишнього президента Бразилії Лулу да Сілву звинуватили у перешкоджанні слідству Фото: Лулу да Сілву звинуватили у перешкоджанні слідству

У цій справі висунуто звинувачення ще шести підозрюваним

Екс-президента Бразилії Луїса Інасіу Лулу да Сілву звинуватили у перешкоджанні слідству у справі про розкрадання державної нафтогазової компанії Petrobras. Про це повідомляє BBC.

Як наголошується, федеральний суддя Рікарду Лейті офіційно висунув екс-президенту Бразилії Луїсу Інасіу Лулі да Сілві звинувачення.


Таким чином суд задовольнив позов бразильської прокуратури, яка раніше звернулася з відповідним запитом. Крім Лули да Сілви, у цій справі висунуто звинувачення ще шести підозрюваним. На думку слідства, всі вони брали участь у спробі підкупити колишнього топ-менеджера енергетичного гіганта Нестора Серверо.

Зокрема, обвинувачені нібито пропонували виплатити родині нафтовика 250 тисяч реалів (77 тисяч доларів), якщо він відмовиться від свідчень проти інших учасників злочинної схеми.

Відзначимо, 20 травня стало відомо, що генеральний прокурор Бразилії Родріго Жано назвав Лулу да Сілву людиною, яка зіграла "центральну роль" у спробах перешкодити розслідуванню розкрадань у Petrobras.

Нагадаємо, прокуратура Сан-Паулу пред'явила обвинувачення екс-президенту Бразилії Луїсу Інасіу Лулі да Сілві у справі про відмивання грошей. Поліція Бразилії 4 березня затримала колишнього президента Луїса Інасіу Лулу да Сілву в рамках розслідування справи про корупцію.