ua en ru

Суд збільшив позовні вимоги до МАУ до 157 млн грн

Господарський суд Києва задовольнив клопотання прокуратури про збільшення позовних вимог до авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України" (МАУ) до 157 млн грн.

Господарський суд Києва задовольнив клопотання прокуратури про збільшення позовних вимог до авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України" (МАУ) до 157 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

Як наголошується, що дане клопотання подано з-за додатковою заборгованості авіаперевізника в рамках вже заявленого позову, який з квітня поточного року слухається в суді.

"Зараз у загальному МАУ повинен відшкодувати ДП "Міжнародний аеропорт «Бориспіль" понад 157 млн грн, які компанія заборгувала за наземне обслуговування літаків з січня по липень поточного року", - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, в квітні 2014 р. прокуратура Київської області заявила позов з вимогою зобов'язати авіакомпанію "Міжнародні авіалінії України" погасити січневу заборгованість перед аеропортом "Бориспіль" у розмірі 24 млн грн. 19 липня прокуратура збільшила розмір позовних вимог до МАУ боргу перед МА "Бориспіль" до 93 млн грн. 30 липня суд задовольнив позов прокуратури про сплату авіакомпанією боргу перед державним аеропортом у сумі 14,5 млн грн.