ua en ru

Суд задовольнив позов прокуратури до екс-директора "Київреклами", звинуваченої у розтраті 2,46 млн грн

Солом'янський районний суд міста Києва задовольнив у повному обсязі пред'явлений прокуратурою міста Києва 14 квітня 2011 року в інтересах Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) позов до винної службової особи, у результаті протиправних дій якої під час перебування на посаді директора КП "Київреклама" з бюджету міста Києва вибуло грошових коштів в розмірі 2 млн 464 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.
Зазначається, що при цьому 200 тис. грн судом вже звернуто на користь держави в рахунок часткового задоволення позову прокуратури міста Києва. На сьогодні судове рішення у вказаній справі набрало законної сили.
Нагадаємо, в червні повідомлялося, що Служба безпеки України передала до суду матеріали кримінальної справи щодо колишнього начальника Головного управління економіки та інвестицій Київської міськдержадміністрації (КМДА) Марини Погібко, обвинуваченої у розтраті 2,46 млн грн комунального підприємства "Київреклама". Кримінальну справу за ч. 3 ст. 191 КК ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років) було порушено в лютому. Згідно з повідомленням СБУ, Погібко разом з Оленою Бакаєвою, колишнім керівником КП "Київреклама", "зловживаючи своїм службовим становищем, здійснили розтрату грошових коштів підприємства.