ua en ru

Суд задовольнив позов Медведчука до Забужко

Суд м. Києва прийняв рішення задовольнити позов лідера громадського руху "Український вибір" Віктора Медведчука до Оксани Забужко щодо відшкодування моральної шкоди.

Печерський районний суд м. Києва 8 січня 2014 р. прийняв рішення задовольнити позов лідера громадського руху "Український вибір" Віктора Медведчука до Оксани Забужко щодо відшкодування моральної шкоди. Про це повідомляє прес-служба руху.

Медведчук подав до суду на Забужко 9 грудня 2013 р. за поширення, на його думку, недостовірної, образливої і відверто брехливої інформації: в інтерв'ю "Радіо Свобода" письменник звинуватила Медведчука в причетності до провокацій проти Євромайдану 30 листопада - 1 грудня 2013 р.

Суму компенсації Медведчук призначив всього 25 копійок.

"Своїми заявами, облудною і цинічною брехнею окремі особистості сіють розбрат в українському суспільстві, закликають до насильства і агресії. Громадський рух "Український вибір" виступає проти політичних спекуляцій і буде боротися з подібними проявами законними методами в правовому полі", - заявляють у русі.

Нагадаємо, що раніше через подібні звинувачення поніс покарання лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк: суд визнав його заяви брехнею. Суд постановив, що відповідач повинен виплатити Медведчуку моральну компенсацію в розмірі 1 гривні.