ua en ru

Суд задовольнив клопотання ГПУ про затримання Гіркіна-Стрєлкова і Безлера

Суд задовольнив клопотання ГПУ про затримання Гіркіна-Стрєлкова і Безлера
Суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури про затримання керівників незаконних збройних формувань на Донбасі Ігоря Гиркина-Стрєлкова та Ігоря Безлера (кличка "Біс").

Суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури про затримання керівників незаконних збройних формувань на Донбасі Ігоря Гіркіна-Стрєлкова (на фото ліворуч) та Ігоря Безлера (кличка "Бєс") (праворуч). Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Ухвалою суду від 13 листопада 2014 року задоволено клопотання прокурора Генеральної прокуратури України та надано дозвіл на затримання підозрюваних І. Гіркіна і І. Безлера з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Раніше постановою головного слідчого управління МВС України від 4 листопада 2014 року зазначених керівників незаконних збройних формувань оголосили в розшук.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом позбавлення волі та умисного вбивства проукраїнських активістів Юрія Поправка, Володимира Рибака і Ігоря Дяківського за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування) та п. 1 ч. 1, 2 ст. 115 (умисне вбивство) КК України здійснює Генеральна прокуратура України.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України 24 жовтня 2014 р. погодила повідомлення про підозру керівникам незаконних збройних формувань на Донбасі Ігорю Гіркіну та Ігорю Безлеру.