ua en ru

Суд Туреччини звільнив пастора США Брансона

Суд Туреччини звільнив пастора США Брансона Фото: пастор Ендрю Брансон (/twitter.com/opchomemissions)

Пастору дозволили виїхати із Туреччини попри те, що він засуджений

Суд у Туреччині звільнив американського пастора Ендрю Брансона та дозволив йому виїзд з країни. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на АР.

"Турецький суд звільняє американського пастора з арешту, дозволяє йому залишати Туреччину, незважаючи на те, що він засуджений", - повідомляє АР.

Суд Туреччини звільнив пастора США Брансона

Новину вже прокоментував президент США Дональд Трамп, заявивши, що для звільнення пастора була зроблена "важка робота".

Суд Туреччини звільнив пастора США Брансона

За даними The New York Times, суд у Туреччині розпорядився звільнити американського пастора Брансона від домашнього арешту, присудити йому 24 місяці ув'язнення та дозволити йому летіти додому. Фактично, це означатиме перемир'я у дипломатичному спорі між Туреччиною та Сполученими Штатами.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Брансон може бути відпущений після наступного судового засідання у його справі, завдяки таємними домовленостями між Анкарою і Вашингтоном.

Раніше президент Дональд Трамп заявив, що США не мають наміру платити Туреччині за звільнення американського пастора Ендрю Брансона.

Ендрю Бренсон утримувався під арештом за звинуваченням у причетності до спроби державного перевороту і підтримки тероризму. Туреччина звинувачує Брансона в шпигунстві і спробі повалення влади. 15 серпня чергове прохання захисту про звільнення пастора з-під домашнього арешту було відхилено судом. У Туреччині пастору прогнозували до 35 років тюремного ув'язнення.