ua en ru

Труханов заявив, що не має наміру виїжджати з України

Труханов заявив, що не має наміру виїжджати з України Фото: суд над Геннадієм Трухановим (РБК-Україна)

Суд над Трухановим проходить у Києві

У ході суду над Геннадієм Трухановим, який проходить сьогодні, 15 лютого, у Солом'янському районному суді Києва, мер Одеси заявив, що не має наміру виїжджати з України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ніхто не дочекається, щоб я покинув країну, в якій народився і виріс. Готовий відповідати на всі питання, співпрацювати зі слідством", - заявив він.

Нагадаємо, сторона звинувачення в ході суду над Трухановим заявила, що мер Одеси може виїхати з України.

"Сторона звинувачення вважає, що повідомлення про підозру є обґрунтованою. Прокурор клопоче про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою... Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років. Пан Труханов може уникнути правосуддя. Майже два місяці він перебував за кордоном з метою уникнення участі у врученні підозри. Це говорить про те, що він має можливість при наявності закордонного паспорта з урахуванням майнового стану виїхати за кордон в найкоротші терміни. Пан Труханов, перебуваючи на волі, може впливати на свідків провадження, можуть бути знищені, приховані, спотворені документи, які стосуються провадження", - заявляв прокурор САП Максим Кравченко.