ua en ru

Суд таємно зняв підписку про невиїзд з судді Ємельянова, - розслідування

Суд таємно зняв підписку про невиїзд з судді Ємельянова, - розслідування Фото: ВГСУ (ck.arbitr.gov.ua.jpg)

Подільський райсуд Києва таємно зняв з Ємельянова підписку про невиїзд

Подільський районний суд Києва таємно зняв підписку про невиїзд з судді Вищого господарського суду України (ВГСУ) Артура Ємельянова. Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми".

Повідомляється, що рішення про зняття з Ємельянова підписки про невиїзд було ухвалене Подільським райсудом 8 липня, проте в публічному реєстрі дану постанову інстанції перебувало у графі "засекречені".

У Подільському суді пояснили цей факт "технічною помилкою", але рішення по Ємельянову не опублікували.

Голова управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив журналістам мотивацію суду щодо зняття з підписки Ємельянова.

"Перше - це те, що він має значний соціальний статус у суспільстві і позитивно характеризується, має міцні соціальні зв'язки, які не дозволять йому залишати місце свого проживання під час слідства. Друге - йому треба виїхати на лікування за кордон. І третє - за кордоном проживає його дочка ", - пояснив Горбатюк.

Пізніше журналісти побачили Ємельянова, який прибув авіарейсом до Відня (Австрія).

Нагадаємо, 12 січня Вища рада правосуддя усунув Ємельянова за клопотанням Генпрокуратури від здійснення правосуддя. 2 березня Вищий адмінсуд виніс рішення, яким визнав це незаконним відсторонення. Тим не менш, ГПУ звернулася в ВСП за продовженням строку відсторонення, який закінчувався 12 березня. ВСП задовольнив клопотання і продовжив відсторонення судді.

Ємельянова підозрюють у втручанні в автоматизовану систему документообігу Вищого госпсуду.