ua en ru

Суд у США засудив колишнього лідера держперевороту в Гаїті до 9 років в'язниці

Суд у США засудив колишнього лідера держперевороту в Гаїті до 9 років в'язниці Фото: суд (Pixabey)

Колишній лідер гаїтянських повстанців засуджений за відмивання грошей, отриманих від наркотрафіку

У Сполучених Штатах Америки (США) був засуджений до 9 років в'язниці колишній лідер державного перевороту в Гаїті Гі Філіп. Про це повідомляє Reuters.

"Лідер перевороту 2004 року, який скинув президента Гаїті Жана-Бертрана Арістіда, був засуджений до 9 років позбавлення волі в середу після визнання провини в звинуваченні у відмиванні грошей в США, пов'язаних з міжнародною схемою незаконного обігу наркотиків", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, 49-річний Гай Філіп був засуджений окружним суддею США після визнання себе винним у змові з метою відмивання грошей у зв'язку з його отриманням готівкових платежів, пов'язаних з продажем наркотиків в кінці 1990-х і початку 2000-х років.

Так, за інформацією прокурорів, Філіп на посаді високопоставленого чиновника в Гаїтянській національній поліції отримав хабарі на понад 1,5 млн доларів, щоб забезпечити безпечний транзит поставок наркотиків.

Гі Філіп був заарештований в Гаїті 5 січня на Гаїті і потім екстрадований до США. Він уникав арешту з обвинувальним висновком понад 10 років. Арешт відбувся за 4 дні до того, як Філіп планував приєднатися до парламенту Гаїті в якості сенатора.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на півдні Гаїті вантажівка з людьми у кузові наїхала на натовп, що призвело до загибелі 12 осіб.