ua en ru

Суд скоротив арешт екс-ректора Мельника до 26 квітня

Апеляційний суд Києва скоротив термін утримання під вартою для колишнього ректора Національної податкової академії Петра Мельника до 26 квітня 2014 р.

Апеляційний суд Києва скоротив термін утримання під вартою для колишнього ректора Національної податкової академії Петра Мельника до 26 квітня 2014 р. Таке рішення оголосила головуюча суддя Марія Приндюк в ході сьогоднішнього засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

Таким чином, суд частково задовольнив апеляцію адвокатів Мельника Сергія Лапутька та Ігоря Черезова.

При цьому суд відмовив захисту Мельника в зменшенні суми застави, залишивши її колишньою - 24 млн 360 тис. грн.

Нагадаємо, 2 квітня Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про обрання Мельнику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або домашнього арешту, якщо підозрюваний внесе заставу в розмірі 22,8 млн грн.

Мельник був затриманий 27 липня 2013 р. при отриманні від двох громадян України хабарів у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів у внз, яким він керував.

1 серпня 2013 р. Печерський райсуд Києва обрав Мельнику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно. 7 серпня на Мельника наділи електронний браслет для відстеження його перебування. 9 серпня стало відомо, що Мельник втік з-під домашнього арешту, скинувши електронний браслет.

14 серпня 2013 р. Мельник був оголошений в міжнародний розшук, а 1 квітня 2014 р. він був затриманий після прибуття до Києва з Лондона.