ua en ru

Суд зберіг арешт на обладнання свердловин компаній екс-міністра Злочевського

Суд зберіг арешт на обладнання свердловин компаній екс-міністра Злочевського Фото: екс-міністр екології Микола Злочевський

ГПУ назвала маніпуляцією інформацію про зняття арешту з свердловин Злочевського

Суд зберіг арешт на обладнання свердловин компаній екс-міністра екології Миколи Злочевського. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Після вивчення ситуації стало зрозуміло, що арешт вуглеводнів, які видобуваються, фактично зупиняє роботу газовидобувних підприємств, викликає спад обсягів видобутку українського газу", - йдеться в повідомленні.


Також повідомляється, що, враховуючи готовність компанії Burisma, президентом якої є Злочевський, співпрацювати з правоохоронними органами в рамках розслідування справи про ухилення від сплати податків, а також гарантії виплат у держбюджет, ГПУ погодила зняття арешту з вуглеводнів при збереженні арешту на обладнання.

Нагадаємо, в кінці серпня повідомлялося, що суд зняв арешт з 14 свердловин компанії екс-міністра екології Злочевського, а напередодні стало відомо про зняття арешту з ще 33 свердловин.