ua en ru

Суд зняв з Берлусконі звинувачення в несплаті податків

Міланський суд сьогодні зняв з прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі звинувачення в порушенні податкового законодавства країни. Мова йде про передбачувану несплату главою уряду податків в ході придбання телевізійних прав для своєї медіаімперії Mediaset, передає Associated Press.
Представники захисту італійського прем'єра підтримали рішення суду. "Берлусконі ніяк з цим не пов'язаний", - підкреслив адвокат глави уряду Нікколо Гедіні. Сам прем'єр так прокоментував зняття звинувачень: "Всі питають мене, чи радий я. Я не знаю, тому що мене звинуватили в тому, чого не існує".
У той же час суд пред'явив звинувачення, пов'язані з порушенням податкового законодавства, старшому синові глави уряду П'єру Сильвіо Берлусконі, а також голові Mediaset Феделе Конфалоньєрі і ще 9 фігурантам справи.
Зазначимо, що італійському прем'єрові все ще належить прийняти участь в судових процесах, один з яких пов'язаний з підкупом в 1990 р. британського адвоката Девіда Міллза, який з метою захисту інтересів італійського прем'єра збрехав в суді. На іншому процесі Берлусконі належить відповідати в суді за сексуальний зв'язок з неповнолітньою марокканкою. При цьому він, використовуючи свій вплив, спробував приховати цей зв'язок. Сам Берлусконі відкидає всі звинувачення на свою адресу.