ua en ru

Суд зняв електронний браслет з Насирова

Суд зняв електронний браслет з Насирова Фото: Роман Насиров (РБК-Україна)

За рішенням суду Насиров зобов'язаний здати закордонного паспорта

Шевченківський районний суд Києва продовжив процесуальні обов'язки в рамках запобіжного заходу колишньому голові Державної фіскальної України Роману Насірову, однак не продовжив обов'язки в частині носіння електронного браслету. Про це повідомляє "Судовий репортер".

За рішенням суду Насіров зобов'язаний здати закордонний паспорт, не може без дозволу виїжджати за межі Київської області, повинен з'являтися до суду. Обов'язки були застосовані після того, як його родина внесла 100 млн гривень застави.

Нагадаємо, раніше суд зобов'язав Насирова носити електронний браслет ще 2 місяці. Екс-главі ГФС також не можна залишати без дозволу Київську область і спілкуватися з іншими фігурантами виробництва. Він зобов'язаний з'являтися за першим викликом суду або правоохоронців.

У червні Насиров вимагав передати його справу на розгляд до Вищого антикорупційний суд.

Насирова звинувачують у причетності до так званої "газової схемою Онищенко", в якій він прийняв ряд рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами. Дані рішення приймались заднім числом і без узгодження з Міністерством фінансів.