ua en ru

Каліфорнійський суд зобов'язав Samsung виплатити Apple 290 млн дол. за копіювання технологій

Суд американського штату Каліфорнія зобов'язав південнокорейську компанію Samsung Electronics виплатити конкуруючої з нею американської Apple компенсацію в розмірі 290 млн дол., передає Associated Press.

Суд американського штату Каліфорнія зобов'язав південнокорейську компанію Samsung Electronics виплатити конкуруючої з нею американської Apple компенсацію в розмірі 290 млн дол., передає Associated Press.

Раніше Apple звинуватила Samsung у незаконному копіюванні цілого ряду запатентованих технологій і функцій в 26 вироблених Samsung пристроях. Американський суд визнав звинувачення Apple обґрунтованими у відношенні 13 пристроїв.

Чергові судові слухання з питання порушення патенту між двома компаніями були призначені на березень 2014 р.

Samsung і Apple, які є двома найбільшими в світі виробниками смартфонів і планшетів, ведуть "патентні битви" в десяти країнах світу вже не перший рік. Перший судовий позов був поданий з боку американської корпорації в квітні 2011 р, коли вона звинуватила Samsung у копіюванні дизайну своїх пристроїв. При цьому компанія Samsung подала ряд зустрічних позовів в кількох країнах, включаючи США, Німеччину і Австралію.

Нагадаємо, що Apple і Samsung продовжують розгляд позовів в суді і навіть якщо штраф буде виплачено в повному розмірі, а провина визнана, навряд чи це стане серйозним ударом по позиціях Samsung. Нові моделі в рамках цієї справи Apple не може заблокувати, і оштрафувати корейського конкурента ще раз також не в силах.

У березні відбудеться ще більш масштабний процес. Тут мова вже буде йти про останні продукти Samsung. Apple вважає, що сама по собі продукція на базі Android вже є копією iOS, а корейський гравець нібито продовжує наполегливо використовувати всі ті ж патенти, без дозволу запозичені у Apple багато років тому.

Нагадаємо, згідно з даними IDC, в третьому кварталі Samsung продала 81 млн гаджетів, що забезпечило їй 31% ринку. Apple на другому місці і контролює лише 13% ринку.