ua en ru

Суд на Сенцовим і Кольченком: українці не визнають своєї провини

Суд на Сенцовим і Кольченком: українці не визнають своєї провини Фото: Олег Сенцов і Олександр Кольченко

У засіданні оголошено перерву до 14:00

У Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону, де 21 липня проходять слухання у справі про теракти в Криму, в яких звинувачують українського режисера Олега Сенцова і кримського активіста Олександра Кольченка, зачитали обвинувальну частину. Після цього підсудні заявили, що не визнають своєї провини, передає "Крим.Реалії".

"Олег Сенцов звинувачується в тому, що в березні 2014 року отримав від "Правого Сектора" вказівку створити в Криму відділення організації і здійснити терористичні акти для дестабілізації обстановки і впливу на органи влади з тим, щоб вони прийняли рішення про вихід республіки зі складу Росії", - заявив держобвинувач.

По закінченню промови державного обвинувача Олег Сенцов сказав, що винним себе не визнає. "Повторюся, що я вважаю справу політичним і сфальсифікованим. У мене питання до прокурора: на яких такі органи влади я хотів вплинути?", - заявив режисер.

У відповідь на це суддя вказав на те, що підсудний поки не може ставити запитання прокурору.

Відповідь Олександра Кольченко на звинувачення його в "участі у терористичному співтоваристві і в скоєнні теракту" був аналогічним. "Свою провину не визнаю повністю", - заявив Кольченко.

Зазначимо, суд дозволив Сенцову і Кольченко зустрітися з консулом України.

Нагадаємо, Олега Сенцова і Олександра Кольченко заарештували в травні 2014 року. ФСБ оголосила, що вони є членами забороненої в Росії української організації "Правий сектор". За версією слідства, вони планували вчинення диверсійно-терористичних актів у ряді кримських міст, а в подальшому знищення низки об'єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередач. Кольченко загрожує щонайменше 10 років, а Сенцову - 20.