ua en ru

Суд сьогодні розгляне продовження запобіжного заходу Розенблату та Полякову

Суд сьогодні розгляне продовження запобіжного заходу Розенблату та Полякову Фото: Борислав Розенблат (wikipedia.org)

Раніше визначений строк досудового розслідування закінчується 19 грудня

Солом'янський районний суд Києва сьогодні, 7 грудня 2017 року, розгляне продовження запобіжного заходу народним депутатам Максиму Полякову і Бориславу Розенблату, які є фігурантами так званої "бурштинової справи". Про це РБК-Україна повідомили джерела в суді.

Повідомляється, що засідання щодо продовження запобіжного заходу Полякову і Розенблату розпочнеться о 14:00. У той же час суд не має законних підстав для продовження запобіжного заходу понад визначеного раніше строку досудового розслідування, який закінчується 19 грудня.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура мають намір не лише підтримувати дане клопотання, але і продовжити досудове розслідування, рішення про яке досі не підписано Назаром Холодницьким через тривале відрядження. Раніше йому було адресовано клопотання про продовження строків розслідування.

Нагадаємо, в листопаді керівник САП Назар Холодницький розповів, коли завершиться розслідування справи нардепів Розенблата та Полякова.

Розенблата та Полякова підозрюють в отриманні хабара за внесення до парламенту законопроектів, пов'язаних з видобуванням бурштину, в інтересах компанії-нерезидента. На даний момент нардепам обрано запобіжний захід у вигляді носіння електронного браслета.