ua en ru

Суд сьогодні оголосить рішення про підсудність справи Кернеса

Суд сьогодні оголосить рішення про підсудність справи Кернеса Мер Харкова Геннадій Кернес

Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) 7 квітня о 10:00 зобов'язаний оголосити повний текст ухвали за місцем підсудності кримінальної справи Харківського міського голови Геннадія Кернеса, а Дзержинський районний суд Харкова в 11:00 прийме рішення, ґрунтуючись на визначенні ВССУ. Про це РБК-Україна повідомив адвокат Кернеса Олександр Гунченко.

"Після отримання тексту ухвали (Дзержинським райсудом, - ред.) розпочнеться процедура направлення кримінального провадження з Харкова до Полтави, згідно з ухвалою ВССУ від 2 квітня. Як тільки справа надійде в Київський районний суд Полтави, він протягом п'яти днів повинен визначити дату підготовчого судового засідання. Про дату і час його проведення суд завчасно повідомить учасникам судового провадження", - сказав Олександр Гунченко.

Нагадаємо, 25 січня 2014 р. у Харкові невідомі напали на учасників ходи на підтримку Евромайдана Олександра Кутянина і Олексія Ряполова. Їх прихильники заявили, що активісти були викрадені під час фотографування номерів автомобілів біля готелю "Національ", що належить Кернесу.

27 лютого 2015 р. генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що Кернесу інкримінується застосування тортур та викрадення людини. Геннадій Кернес назвав дії Генпрокуратури "спробою силовиків зобразити роботу" з метою дискредитації перед харків'янами", а сама справа "політично мотивованим".