ua en ru

Суд над Савченко: захист має намір просити про призначення експертизи з біллінгу

Суд над Савченко: захист має намір просити про призначення експертизи з біллінгу Фото: Надія Савченко

Суддя оголосив перерву в засіданні до 24 листопада

Захист української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко, суд над якою проходив сьогодні в Донецькому міському суді Ростовської області, має намір просити про призначення експертизи з біллінгу (щоб визначити місце знаходження телефонів Савченко). Про це повідомляє видання "Медіазона".

Як повідомляється, сьогодні в суді, за допомогою відеоконференції з Московського суду, виступали заявлені обвинуваченням експерти, що відповідають на питання по справі Савченко.

Зокрема, були допитані свідок Олександр Грехнев (військовий на пенсії), Ігор Ржищів (фахівець із застосування артилерії), а також співробітник компанії МТС (до його відання входили базові станції №12 та №13 у Луганську).

У ході допиту експерт з МТС заявив, що якщо телефони знаходяться в одному місці, то ймовірність помилки у визначенні їх розташування становить 0,01%. Зважаючи на це захист Савченко заявив про намір провести експертизу з біллінгу, щоб визначити місце перебування підсудної.

"Захист має намір просити про призначення експертизи з біллінгу, оскільки експерт щойно показав, що така експертиза можлива", - сказав адвокат Савченко Ілля Новіков.

Разом з тим, допитуваний експерт заявив, що особисто він провести експертизу не зможе, і не знає, чи зможе це зробити МТС, а потім "приречено" додав, що може працювати в експертній групі. Разом з тим, наголошується, що він не має право проводити експертизу за межами РФ.

"На цьому його відпускають. У звинувачення на сьогодні більше не залишилося свідків, тому суддя оголошує перерву до 24 листопада", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сторона звинувачення сьогодні продовжила надавати докази по справі відносно українського військовослужбовця Надії Савченко.