ua en ru

Суд над Савченко: захист клопоче про проведення слідчого експерименту у справі

Суд над Савченко: захист клопоче про проведення слідчого експерименту у справі Фото: Надія Савченко

Допит Віри Савченко закінчено

Адвокат української льотчиці Надії Савченко Ілля Новіков в ході сьогоднішнього засідання суду в Донецьку (Ростовська область, РФ) заявив клопотання про проведення ще одного слідчого експерименту. Про це повідомляє "Медіазона".

"Новіков клопоче про проведення слідчого експерименту. Він зазначає, що у справі були проведені два слідчі експерименти, але не належним чином - на фототаблице з них видно, що статисти були одягнені у темний одяг, а Корнелюк і Волошин були одягнені у світлу. Крім того, у протоколі експерименту відсутня вказівка ​​про те, як були знайдені поняті, не вказані їхні посади і так далі", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, на думку адвоката, було б логічніше, якби було кілька статистів в різному одязі і учасник експерименту вказував, який на них одяг і коли він змінювався.

Крім того, він відзначає, що слідчий експеримент виконаний неякісно, ​​оскільки до мирних жителів людей відносять за ознакою наявності зброї, а не за ознакою одягу.

"Новіков пропонує виїхати на будь-яку місцевість в Донецькому районі, взяти бінокль Д7 і подивитися з його допомогою на відстань не менше трьох кілометрів", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, прокурори просять перерву до понеділка - представлене адвокатом клопотання об'ємне.

"Рішення за клопотанням буде винесено на наступному тижні. Зараз будуть вивчені деякі матеріали справи", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, сьогодні в Донецькому міському суді Ростовської області суд закінчив допит свідка захисту, сестри Надії Савченко - Віри.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що захист льотчиці, народного депутата України Надії Савченко не оскаржуватиме рішення російського суду першої інстанції, яким би воно не було.