ua en ru

Суд над Савченко продовжиться 4 лютого

Суд над Савченко продовжиться 4 лютого Фото: Надія Савченко

Завтра захист має намір допитати фахівця

Чергове засідання суду у Донецькому міському суді Ростовської області (Російська Федерація) у справі української льотчиці, народного депутата Надії Савченко продовжиться завтра, 4 лютого 2016 року. Про це повідомляє видання "Медиазона".

"Більше питань у прокурорів немає. Адвокат Новіков анонсує: завтра з ранку захист передбачає допит фахівця. Суд оголошує перерву до завтра, 4 лютого", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, в ході сьогоднішнього засідання продовжилося повторний допит підсудної. Савченко відповіла на запитання сторони захисту, потім перейшли до допиту прокурори у справі.

Зокрема, Савченко розповіла про те, як її перевозили з Луганська на територію Російської Федерації, про зустріч з російськими журналістами.

Зокрема, як повідомляє "Медиазона", Савченко заявила, що загибель журналістів (в якій її звинувачують) можна було уникнути, якби на журналістах були бронежилети.

Савченко також вкотре заявила, що не відкривала вогонь по беззбройних людях.

Крім того, Савченко повідомила, що в ході її "транспортування" вона зустрічалася зі "слідчим", зокрема, давала свідчення з використанням детектора брехні. Вона зазначила, що на той момент, "слідчого" не цікавила загибель федеральних журналістів, у неї питали про події на Майдані і про "Правой сектор".

Нагадаємо, сьогодні суд задовольнив клопотання про виклик в якості свідка слідчого Маньшина, який, на думку захисту, фабрикував справу.