ua en ru

Суд над Савченко: допит льотчиці триває

Суд над Савченко: допит льотчиці триває Фото: суд над Савченко

Захист заявив клопотання про виклик в якості свідка слідчого, який, на думку захисту, фабрикував справу Савченко

В Донецькому міському суді Ростовської області (Російська Федерація) сьогодні, 3 лютого 2016 року, триває допит української льотчиці, народного депутата Надії Савченко. Про це повідомляє адвокат Савченко Микола Полозов у Twitter.

"Держобвинувачі починають з повідомлення своєї позиції за клопотанням про виклик слідчого Маньшина: вони не заперечують, якщо він буде допитаний. Суддя Леонід Степаненко задовольняє клопотання про виклик слідчого Дмитра Маньшина", - повідомляє "Медіазона".

Відзначимо, на попередньому засіданні суду над Савченко адвокати почали повторний допит льотчиці. Зокрема, вона розповіла подробиці свого викрадення. Крім того, Савченко написала скаргу уповноваженому з прав людини Памфіловій про систематичну дискримінацію за мовною ознакою в судовому процесі.

Крім того, в ході засідання стало відомо, що вивезенням української льотчиці Надії Савченко в Росію керував помічник Владислава Суркова, помічника президента Російської Федерації.

"Чоловік, якого впізнала Надія - Павло Карпов. Він помічник Суркова, працював раніше в АП", - написав Полозов.

Нагадаємо, на попередньому засіданні захист заявив клопотання про виклик в якості свідка слідчого, який на думку захисту, фабрикував справу Савченко Д. С. Маньшина. Суд не став дозволяти клопотання про виклик Маньшина і оголосив перерву до середи 11:00.