ua en ru

Суд над російськими ГРУшниками продовжиться 21 березня

Суд над російськими ГРУшниками продовжиться 21 березня Фото: суд над російськими ГРУшниками продовжиться 21 березня

Суддя просить вирішити питання з захистом Александрова до 21 березня

Голосіївський районний суд Києва переніс розгляд справи офіцерів Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Російської Федерації Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова на 21 березня 2016 року, передає "Медиазона".

Як повідомляється, сьогодні, 15 березня 2016 року, на засіданні суду Александров попросив перенести розгляд справи, щоб його рідні встигли знайти нового адвоката.

"Ми всі чудово розуміємо, що справа Єрофеєва-Александрова прямо пов'язана зі справою Надії Савченко. Як по ній відбуваються дуже дивні події з боку Російської Федерації, так і у нас в Україні відбувається затягування процесу стороною обвинувачення", - заявила адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська.

Вона також повідомила, що родичі Александрова в даний час шукають йому нового адвоката, клопотання про призначення йому безкоштовного захисника, якщо воно буде подано прокуратурою, Соколовська не підтримає.

"Суддя просить вирішити питання з захистом до 21 березня", - повідомляє видання.

Крім того, адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська заявила клопотання, в якому вона заявляє про те, що у неї є підстави турбуватися за життя своє та членів своєї сім'ї, відповідно до закону про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, просила суд винести ухвалу про призначення їй охорони.

Разом з тим, суддя заявив, що Соколовська не надала суду даних про те, що їй загрожує небезпека саме в зв'язку з її участю в процесі по справі Александрова і Єрофєєва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція оголосила в розшук адвоката одного з офіцерів Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Російської Федерації Олександра Александрова Юрія Грабовського.