ua en ru

Суд у Росії відмовив у достроковому звільненні сина Джемілєва

Суд у Росії відмовив у достроковому звільненні сина Джемілєва Фото: Хайсер Джемілєв

Захист має намір оскаржити рішення суду

Суд в Астрахані (Росія) відмовив у умовно-достроковому звільненні Хайсера Джемілова, сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. Про це в Twitter повідомив його адвокат Микола Полозов.

"До річниці 26 лютого суд відмовився звільнити з УДО Хайсера Джемілова. Він продовжує залишатися заручником Кремля, для тиску на батька. Рішення астраханського суду про відмову в УДО Джемілову буде оскаржено, так само як і стягнення, про які стало відомо в ході процесу", - повідомив Полозов.

В інтерв'ю "Громадскому радіо" Полозов зазначив, що Хайсер має вийти на свободу в листопаді 2016 року, навіть якщо буде сидіти "від дзвінка до дзвінка", якщо проти нього не порушать якусь нову справу.

Нагадаємо, син Джемілєва в Росії був засуджений до 5 років позбавлення волі. Суд присяжних виправдав його за звинуваченням в умисному вбивстві, проте визнав винним у зберіганні зброї і боєприпасів, а також заподіяння смерті з необережності.

Пізніше Верховний суд РФ скоротив вирок Хайсеру Джемілєву до 3,5 років, після чого повідомлялося, що Росія відмовилася видати його Україні.