ua en ru

Суд РФ вирішив не переглядати позов "Татнафти" до України на 144 млн доларів

Суд РФ вирішив не переглядати позов "Татнафти" до України на 144 млн доларів Фото: суд (Pixabey)

ЗС РФ відхилив касаційну скаргу України

Суд Російської Федерації (РФ) вирішив не переглядати позов російської компанії "Татнафта" до України на 144 млн доларів. Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Верховний суд (ВС) РФ вирішив не переглядати постанову суду, який підтвердив повноваження арбітражу Москви на розгляд заяви "Татнафти", яка вимагає визнати і виконати на території РФ рішення міжнародного арбітражу про стягнення з України 144 млн доларів", - йдеться в повідомленні.

Згідно інформації в картотеці арбітражних справ, ВС РФ відхилив касаційну скаргу України на ухвалу арбітражного суду Московського округу і відмовився передавати справу для перегляду до Судової колегії ВС з економічних спорах.

Зазначимо, Міжнародний комерційний арбітраж ad hoc у липні 2014 року в Парижі виніс рішення за позовом "Татнафти" на Україні, зобов'язавши відповідача виплатити компанії 112 млн доларів в якості компенсації за порушення міждержавної угоди про захист інвестицій, а також відсотки на цю суму, всього близько 144 млн доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Арбітражний суд Москви заново розгляне позов російської компанії "Татнафта" до України.

Так, в червні цього року Арбітражний суд Москви припинив провадження у справі, погодившись з доводами про те, що на Україну в цій справі поширюється судовий імунітет, а також про те, що відсутня ефективна юрисдикція суду, оскільки в Москві немає майна боржника, на яке можна було б звернути стягнення для виконання судового акта.