ua en ru

Суд в РФ засудив до умовного терміну прихильника "Правого сектору"

Суд в РФ засудив до умовного терміну прихильника "Правого сектору" Фото: "Правий сектор"

18-річний росіянин "поділяв погляди екстремістської організації "Правий сектор", забороненої в РФ"

Петровськ-Забайкальський міський суд (Росія) засудив прихильника "Правого сектора" до 2,5 років умовно за екстремізм. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури регіону.

"Петровськ-Забайкальський міський суд розглянув кримінальну справу стосовно жителя Петровськ-Забайкальський району 18-річного Олексія З. і визнав його винним у скоєнні двох злочинів екстремістської спрямованості з використанням мережі Інтернет (ч. 1 ст. 282, ч. 2 ст. 280.1 КК РФ). Встановлено, що підсудний на момент скоєння злочинних діянь був активним прихильником націоналістичної ідеології і поділяв погляди екстремістської організації "Правий сектор", забороненої в Російській Федерації", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в січні 2015 року юнак створив в одній із соціальних мереж тематичну групу і на своїй сторінці розмістив зображення і підпис до нього, "що містять образи за національною ознакою у відношенні росіян". У лютому він розмістив на своїй сторінці стилізоване зображення збройного конфлікту і напис¸ "закликає до насильницьких дій у відношенні всіх, хто схвалює приєднання Криму до Росії".

"Суд засудив Олексія З. до позбавлення волі на строк 2 роки 6 місяців умовно з випробувальним терміном в 2 роки 6 місяців, з додатковим покаранням у вигляді позбавлення права займати посади державної і муніципальної служби строком на 1 рік", - додали в проратуре.

Нагадаємо, Петрозаводський міський суд Республіки Карелія (РФ) оштрафував на 1 тис. рублів місцевого журналіста Вадима Штепу за розміщення в соцмережі "ВКонтакте" символіки забороненої в Росії організації "Правий сектор".