ua en ru

Суд РФ відхилив скаргу на заочний арешт мільярдера Григоришина

Суд РФ відхилив скаргу на заочний арешт мільярдера Григоришина Фото: Костянтин Григоришин

Захист наполягав на скасуванні постанови про заочний арешт Григоришина

Московський міський суд (Російська Федерація) сьогодні, 27 травня 2016 року, визнав законним заочний арешт російського мільярдера українського походження Костянтина Григоришина, обвинуваченого в організації ухилення від податків на суму близько 675 млн рублів (257 млн гривень). Про це йдеться в повідомленні "Інтерфаксу".

Як повідомляється, захист Григоришина представила суду і слідчому документи про оплату близько 70 млн рублів (26,6 млн гривень) шкоди РФ.


"До кінця дня ми плануємо погасити ще 305 млн рублів (112 млн гривень, - ред.), у зв'язку з цим просимо відкласти засідання до 30 травня, щоб представити документи про оплату половини суми", - сказала адвокат Вікторія Бурковська.

Згідно з повідомленням, проти перенесення засідання заперечували слідчий і прокурор, аргументуючи це тим, що постанова про заочний арешт Григоришина ніяк не пов'язана з виплатами.

"Коли слідство отримає повідомлення від Григоришина, що він повністю погасив збиток у розмірі 916 млн рублів (337 млн гривень) з урахуванням набіглих пені і штрафів, тоді ми вийдемо з клопотанням про скасування запобіжного заходу", - сказав слідчий.

Крім того, повідомляється, що захист наполягав на скасуванні постанови про заочний арешт Григоришина.

"Немає ніяких доказів, що Григоришин сховався від слідства. Наш підзахисний відшкодовує шкоду, немає ніякої процесуальної необхідності зберігати запобіжний захід", - сказав один з адвокатів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Росії заочно заарештували мільярдера українського походження Костянтина Григоришина.