ua en ru

Суд дозволив заочний арешт трьох екс-суддів з Криму, які звинувачуються у держзраді

Суд дозволив заочний арешт трьох екс-суддів з Криму, які звинувачуються у держзраді Фото: суд дозволив заочний арешт кримських суддів

Вони, всупереч вимогам законодавства України, із березня 2014 року почали здійснювати "правосуддя" в судах анексованого Криму

Печерський районний суд м. Києва задовольнив клопотання щодо заочного арешту трьох екс-суддів з анексованого Криму, які в Україні звинувачуються у державній зраді. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Печерським районним судом м. Києва задоволено клопотання процесуальних керівників управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України про надання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування стосовно 3-х колишніх суддів судів АР Крим", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зазначені судові рішення надають можливість завершити досудове розслідування стосовно екс-суддів, передати обвинувальні акти стосовно них до суду та провести заочне засудження.


Повідомляється, що ці судді звинувачуються у злочині, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада, тобто надання іноземній державі та її представникам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України).

Зокрема, вони всупереч вимогам законодавства України, порушуючи Присягу судді, після анексії Російською Федерацією півострова Крим із березня 2014 року почали здійснювати "правосуддя" у так званих судах "Республіки Крим" та протиправно приймати судові рішення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що один з організаторів енергетичної та продовольчої блокади Криму Ленур Іслямов визнаний банкрутом московським Арбитражнным судом.