ua en ru

Суд дозволив стягнути з Росії 140 млн доларів за кримським позовом екс-власників Привату

Суд дозволив стягнути з Росії 140 млн доларів за кримським позовом екс-власників Привату Фото: Колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський (УНІАН)

Екс-власники Приватбанку домоглися рішення суду про компенсації за майно в окупованому Криму

Апеляційний суд Києва дав дозвіл на виконання рішення Міжнародного арбітражного суду Гааги про стягнення з Росії компенсації за майно екс-власників Приватбанку і пов'язаних з ними компаній в Криму. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на документ №796/165/2018 в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з рішенням суду від 25 вересня 2018 року, виконавчі листи на стягнення повинні бути видані на 130 млн доларів компенсації за нерухомість, 9 млн доларів компенсації витрат на судовий процес, а також відсотки на ці суми.

"Ухвала суду може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня проголошення шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до цього суду", - сказано в документі.

Нагадаємо, в травні 2018 року Третейський суд в Гаазі постановив, що Росія повинна сплатити компенсацію українським інвесторам за анексію Криму на суму 159 млн доларів.

Відзначимо, 5 вересня Апеляційний суд Києва наклав арешт на акції українських "дочок" російських банків за участю держави: ВТБ, "Промінвестбанку" та Ощадбанку. Рішення прийнято у зв'язку з заявою про забезпечення позову колишнього голови правління Приватбанку Олександра Дубілета і ще 17 компаній, які мали активи в Криму, про визнання та виконання рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі (Permanent Court of Arbitration) від 2 травня про стягнення з РФ компенсації за нерухоме майно.