ua en ru

Суд дозволив "Ощадбанку" стягнути з банку Курченко 11 тис. тонн бензину в Криму

Суд дозволив "Ощадбанку" стягнути з банку Курченко 11 тис. тонн бензину в Криму Фото: Сергій Курченко

Паливо виступало заставою за кредитним договором "Ощадбанку" і "Брокбізнесбанку"

Дніпровський районний суд Києва дозволив державному "Ощадбанку" примусово стягнути з компанії Ksandro Enterprise LTD (Віргінські острови) застава для погашення заборгованості в сумі 8,4 млн доларів. Про це йдеться в ухвалі суду від 8 вересня 2016 року.

Згідно з матеріалами справи, 28 січня 2015 року Міжнародний комерційний арбітражний суд при Торгово-промисловій палаті України вирішив стягнути заставу за договором, укладеним між "Ощадбанком" і Ksandro Enterprise, а саме 10,56 тис. тонн бензину А-95 вартістю 10,4 млн доларів і 2,33 тис. тонн дизпалива вартістю 2,1 млн доларів.

Це паливо служило запорукою за договором про підтвердження резервного акредитива між "Брокбізнесбанком" Сергія Курченко і "Ощадбанком", укладеної 29 січня 2014 року.

За станом на 15 серпня 2014 року заборгованість становила 8,38 млн доларів.

При цьому запорука знаходився на зберіганні в ДП "Феодосійське підприємство по забезпеченню нафтопродуктами" за адресою: АР Крим, Феодосія, вул. Геологічна, 2.

Арбітражний суд дозволив "Ощадбанку" стягнути даний заставу шляхом продажу іншій особі-покупцеві. З Ksandro Enterprise також було вирішено стягнути 44,3 тис. доларів в рахунок відшкодування витрат, понесених "Ощадбанком" у зв'язку з захистом своїх інтересів.

З матеріалів справи випливає, що боржник за станом на день розгляду клопотання знаходиться за вказаною адресою. У зв'язку з тим, що боржник добровільно не виконав рішення арбітражного суду, банк звернувся спочатку в Апеляційний суд Києва, а потім у Дніпровський районний суд Києва. Останній і прийняв рішення на користь держбанку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що структури Курченко почали поставки вугілля із Луганської області в Росії.