ua en ru

Суд дозволив ГПУ провести заочне розслідування проти колишнього зама голови Мінпромполітики

Суд дозволив ГПУ провести заочне розслідування проти колишнього зама голови Мінпромполітики Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Підозрювані в розкраданні держкоштів оголошені в розшук ще в 2013 році

Генеральна прокуратура України (ГПУ) отримала дозволу суду на заочне розслідування проти екс-заступника Міністра промислової політики і його синів. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Генпрокуратурою отримано судові дозволи на здійснення процедури спеціального (заочного) досудового розслідування відносно колишнього заступника Міністра промислової політики України - голови Агентства з питань оборонно-промислового комплексу та його синів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, правоохоронці розслідують справу проти підозрюваних по заволодінню 2010 році шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою державними коштами в особливо великих розмірах в сумі 1,5 млн доларів, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Так, у зв'язку з невстановленим місцезнаходження, всіх трьох підозрюваних ще в 2013 році оголошено в розшук.

Зазначається, що 22 червня 2017 року слідчим суддею Печерського районного суду м. Київ надано дозвіл на здійснення процедури спеціального (заочного) досудового розслідування стосовно колишнього заступника голови Мінпромполітики і одного з його синів, а 20 липня 2017 року - щодо його другого сина, який перебуває в міжнародному розшуку Інтерполу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Миколаївській області під час дорожньо-транспортної пригоди загинула прокурор.