ua en ru

Суд дозволив ГПУ розпочати заочне розслідування щодо "народного губернатора Донецької області"

Суд дозволив ГПУ розпочати заочне розслідування щодо "народного губернатора Донецької області" Фото: прокуратура

Губарєв брав участь у захопленні приміщень органів державної влади у Донецьку у 2014 році

Шевченківський районний суд м. Києва надав Генеральній прокуратурі України дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо лідера "Народного ополчення Донбасу" та так званого "народного губернатора Донецької області" Павла Губарєва. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Як зазначається, Губарєв, перебуваючи у Донецьку з лютого по березень 2014 року брав участь у захопленні приміщень органів державної влади та місцевого самоврядування, що супроводжувалось опором представникам правоохоронних органів.

"Такі дії паралізували роботу органів влади та управління на цій території, що унеможливило відновлення законності та зумовили створення на території Донецької області терористичної організації ДНР", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські прокурори хочуть допитати екс-радника Віктора Януковича і колишнього керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта у справі про корупцію і неодноразово зверталися за допомогою в цьому до влади США.