ua en ru

ГПУ сім разів зверталася із запитом до США про допит Манафорта, - CNN

ГПУ сім разів зверталася із запитом до США про допит Манафорта, - CNN Фото: ГПУ хоче допитати Пола Манафорта

Американська влада підтвердила отримання запитів, проте не пояснила, чому не відповіла на них

Українські прокурори хочуть допитати екс-радника Віктора Януковича і колишнього керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта у справі про корупцію і неодноразово зверталися за допомогою в цьому до влади США. Про це повідомляє CNN.

"Київські прокурори заявили, що за останні два роки вони звернулися з сімома запитами про допомогу в організації допиту колишнього керівника кампанії президента Дональда Трампа, включаючи листи директорові ФБР Джеймсу Койді і посадовим особам Міністерства юстиції США", - стверджує видання.

Українські офіційні особи повідомили CNN, що США не відреагували на ці прохання, незважаючи на те, що згідно з договором про взаємну правову допомогу обидві країни погодилися регулярно допомагати одна одній в зусиллях правоохоронних органів.

"Манафорту не було висунуто обвинувачення у злочині. Ми хочемо, щоб він дав свідчення", - повідомив виданню голова управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

У США підтвердили отримання запитів про допит Манафорта

Американська влада підтвердила CNN, що запити були отримані, але відмовилася від подальших коментарів.

Як зазначає видання, офіційні запити управління спеціальних розслідувань ГПУ розпочалися в грудні 2014 року і стосуються в тому числі справи колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича.

Зазначимо, Лавриновича звинувачують у переведенні бюджетних коштів на суму 8,5 млн гривень (на той час 1,1 млн доларів) на рахунки відомої американської юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLР and Affiliates під виглядом необхідності отримання правової допомоги.

Манафорт очолював виборчу кампанію Трампа і був радником екс-президента України Віктора Януковича.

Нагадаємо, дочка Пола Манафорта підозрює, що її батько причетний до масових вбивств на Майдані взимку 2014 року.