ua en ru

Суд дозволив ГПУ доступ до даних про телефонні розмови Новинського

Суд дозволив ГПУ доступ до даних про телефонні розмови Новинського Фото: Вадима Новинський

Суд дозволив доступ до даних про з'єднання з абонентського номера нардепа в період 2013-2014 років

Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі України доступ до даних про мобільні телефонні переговори депутата Верховної Ради від фракції "Опозиційний блок" Вадима Новинського у справі про викрадення архієпископа Олександра (Драбинко). Про це свідчить рішення суду № 757/5565/17-к.

Зокрема, рішенням слідчим надається тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю, що знаходяться у володінні і зберігаються у оператора мобільного зв'язку "Київстар". Так, суд дозволив доступ до інформації про вхідні та вихідні з'єднаннях з абонентського номера нардепа та інформації про них за період з 1 червня 2013 року по 1 липня 2014 року. Рішення суду оскарженню не підлягає.

"Під час слідства допитаний в якості потерпілого (архієпископ Драбинко, - ред.) зазначив, що колишнім президентом України питання про його переміщенні і взагалі надання дозволу на його пересування були покладені на народного депутата України Новинського, якому було надано контакти невідомого, якому він дзвонив з приводу отримання дозволу на пересування архієпископа", - сказано в тексті рішення.

Так, згідно з показаннями свідка, під час вищезгаданих подій Новинський користувався номером мобільного телефону оператора мобільного зв'язку "Київстар".

Нагадаємо, в грудні 2016 року Верховна Рада підтримала зняття недоторканності з народного депутата Вадима Новинського ( "Опозиційний блок"). За відповідне рішення проголосували 228 депутатів.