ua en ru

Суд дозволив арешт автора "мовного закону" Колесніченка

Суд дозволив арешт автора "мовного закону" Колесніченка Фото: суд дозволив арешт Колесніченко

Колесніченко, а також екс-заступник начальника управління міліції та заступник командира "Беркута" оголошено в розшук

Суд надав дозвіл на затримання заступника голови депутатської фракції Партії регіонів у Верховній Раді 5-7 скликань, співавтора "мовного" закону Вадима Колесніченка. Про це повідомляє управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Також суд дозволив арешт заступника начальника управління міліції та заступника командира спецпідрозділу "Беркут" за перевищення влади, що супроводжувалось насильством під час проведення одного з відкритих заходів у Києві.


Повідомляється, що екс-заступника начальника управління ГУ МВС України в м. Києві разом з командиром полку міліції "Беркут", його заступником, командиром роти і підлеглими працівниками, діючи за вказівкою Колесніченко, перевищуючи владу і свої службові повноваження 08 квітня 2010 року під час проведення одного з відкритих заходів у Великому виставковому залі "Українського дому" спровокували конфлікт і безпідставно застосували силу до відвідувачів цього заходу, затримавши 14 з них, серед яких був Герой України похилого віку, спричинивши їм тілесні ушкодження

"Крім того, зазначені правоохоронці з метою приховування своїх злочинних дій завадили журналістської діяльності та застосували насильство та завдали тілесні ушкодження журналісту одного з телевізійних каналів, який намагався задокументувати їх незаконні дії", - йдеться в повідомленні.

Колесніченко, екс-заступником начальника управління міліції та заступник командира "Беркута" оголошено в розшук. Досудове розслідування перебуває на завершальному етапі.

Нагадаємо, "мовний закон" Колесніченка-Ківалова був прийнятий влітку 2012 року при владі Віктора Януковича і викликав хвилю протестів, зокрема акцію голодування під "Українським домом" у Києві. Громадськість вважала, що він надає привілеї російській мові і роз'єднує Україну.

Раніше повідомлялося, що суд заблокував призначення глави "Укренерго".