ua en ru

Суд розблокував перехід армії на нову систему харчування

Суд розблокував перехід армії на нову систему харчування Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

Скандальне рішення Окружного адмінсуду Києва скасували

Шостий апеляційний адміністративний суд розблокував перехід на нову систему харчування у Збройних силах України. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Міноборони.

Повідомляється, що Шостий апеляційний адміністративний суд скасував ухвалу Окружного адмінсуду Києва про відмову в скасуванні заходів забезпечення позову. Предметом спору у даній справі є визнання незаконним наказу Міністерства оборони про перехід військових частин, установ та закладів на нову систему продовольчого забезпечення.

Також у Міноборони зазначають, що перехід на систему продовольчого забезпечення військовослужбовців за каталогом продуктів є однією з ключових реформ ЗСУ. При розробці концепції системи був врахований досвід організації харчування миротворчих контингентів, у тому числі армій країн-учасниць НАТО, який використовують раціон у відповідності до енерговитрат військовослужбовців.

На сьогодні на дану систему переведено вже 73 військові частини. Більшість - 285 військових частин - повинні були перейти на цю систему на підставі наказу, дію якого до 11 грудня було зупинено.

Нагадаємо, раніше Окружний адмінсуд Києва зупинив перехід армії на нову систему харчування в липні 2019 року. Зазначимо, 89 військових частин повинні були перейти на нову систему харчування ще в 2018 році.