ua en ru

Суд розгляне обвинувальний акт стосовно колишнього в. о. ректора НАУ

Суд розгляне обвинувальний акт стосовно колишнього в. о. ректора НАУ Фото: суд (pixabay.comPublicDomainImages)

Харченко та інші особи у кінці серпня 2016 року були затримані на хабарі у 170 тис. євро

Печерський районний суд міста Києва призначив до розгляду обвинувальний акт за фактом умисного невиконання судових рішень, вимагання і отримання виконуючим обов'язки ректора Національного авіаційного університету Володимиром Харченком та іншими особами хабара в розмірі 170 тис. євро в кінці серпня 2016 року. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Крім того, суд відмовив у відсторонення від посади проректора Національного авіаційного університету, а також істотно пом'якшив заходи обвинуваченим.

За результатами підготовчого судового засідання у вказаному кримінальному провадженні 22 грудня Печерським районним судом Києва призначено до судового розгляду в судовому засіданні кримінальне провадження за звинуваченням Харченко в скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368, ч. 2 ст. 382 КК України, Крижанівського С. В. - ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України, і Бойчука М. А. - ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України.

Однак, вказане рішення, враховуючи позицію сторін по справі про необхідність призначення розгляду по справі, в якому досудове розслідування було завершено ще в грудні 2016 року Національним антикорупційним бюро. Зазначено, що обвинувальний акт після ознайомлення сторони захисту з усіма матеріалами досудового розслідування направлено в суд на початку лютого цього року, викликає занепокоєння боку звинувачення.

Печерський районний суд міста Києва призначив до розгляду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом умисно...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 26 грудня 2017 р.

Нагадаємо, 13 лютого Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вимагання та отримання виконуючим обов'язки ректора Національного авіаційного університету Володимиром Харченком та іншими особами хабара в особливо великому розмірі.