ua en ru

Суд не розглядав звільнення "беркутівців" для обміну полоненими

Суд не розглядав звільнення "беркутівців" для обміну полоненими Ілюстративне фото (graty.me)

Інформація про звільнення "беркутівців" не підтвердилася

Святошинський районний суд Києва не розглядав питання звільнення для участі в обмін полоненими екс-"беркутівців" Сергія Зінченка, Павла Аброськіна і Олега Янішевського. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, на засіданні у вівторок, 24 грудня, суд не розглядав заяви від сторін про зміну запобіжного заходу підсудним. Суд зачитав результати балістичної експертизи та оголосив перерву у розгляді справи до 14 січня 2020 року.

Відзначимо, 23 грудня низка ЗМІ повідомила, що екс-"беркутівці" можуть бути внесені в список на обмін полоненими з ОРДЛО і будуть звільнені з-під варти до Нового року. Сьогодні адвокат Валентин Рибін заявив, що українська сторона викреслила їх зі списків.

Нагадаємо, перед засідання суду у Генеральній прокуратурі України заперечували, що будуть просити про звільнення екс-"беркутівців", щоб обміняти їх на українських полонених. До цього Святошинський районний суд Києва відпустив з-під варти екс-"беркутівця" Олександра Маринченка через те, що прокурор не надав докази.