ua en ru

Суд розглядає справу про недостовірність даних у декларації Ситника за 2014 рік

Суд розглядає справу про недостовірність даних у декларації Ситника за 2014 рік Фото: глава НАБУ Артем Ситник

Позов подала юридична компанія, де НАБУ проводило обшуки в рамках справи про розкрадання цукру в Черкаській області

Окружний адміністративний суд міста Києва продовжив розгляд справи про правомірність висновку Державної фіскальної служби України про достовірність даних, зазначених головою Національного антикорупційного бюро Артемом Ситникаом в його декларації за 2014 рік. Про це повідомляє прес-служба суду.

Повідомляється, що мова йде про декларацію про майно, доходи та витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2014 рік, яку Ситник подав у рамках конкурсу на посаду голови НАБУ.

Позов подало ТОВ "Юридична компанія "Студія права", в якій НАБУ проводило обшуки в рамках справи про розкрадання цукру зі складів ГСБУ "Аграрний фонд" в Черкаській області.

"Позивач обґрунтовує свої вимоги тим, що відповідачем висновок про достовірність зазначених Ситником Артемом Сергійовичем у поданій декларації відомостей був наданий в період відсутності нормативно-правового акта, який би визначав порядок здійснення перевірки достовірності таких відомостей, а, отже, відповідач діяв поза правового кола", - йдеться в повідомленні

Нагадаємо, що 30 листопада 2016 року суд вирішив подальший розгляд зазначеної справи здійснювати в порядку письмового провадження.

Раніше повідомлялося, що НАБУ оприлюднить перші підсумки розслідування за проектом "Стіна" в лютому.