ua en ru

Суд продовжив розгляд справи щодо держзради перекладача Гройсмана

Суд продовжив розгляд справи щодо держзради перекладача Гройсмана Фото: Станіслав Єжов (УНІАН)

Наразі триває розгляд письмових доказів сторони обвинувачення

У Голосіївському суді Києва сьогодні, 8 жовтня, почалося засідання у справі колишнього перекладача прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіслава Єжова, якого підозрюють у державній зраді, передає кореспондент РБК-Україна.

Сьогодні відбулась заміна у складі колегії суддів. Сторони не клопотали про розгляд справи із самого початку у зв'язку із заміною. На даний момент триває розгляд письмових доказів сторони обвинувачення.

На минулому засіданні 3 вересня колегія суддів задовольнила клопотання про продовження строку тримання під вартою Єжова.

Зазначимо, на минулому засіданні розпочався розгляд по суті. Сторона обвинувачення також заявила про наявні докази спілкування обвинуваченого з громадянином РФ, який є співробітником ГРУ Російської Федерації.

Нагадаємо, у кінці серпня держобвинувачення у справі заявило, що зустріч Гройсмана і спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера в 2017 році була записана. Прокурор Олексій Вдовиченко зазначив, що запис розмови під час зустрічі прем'єра з Волкером була надіслана на електронну адресу оленапрекрасна@yandex.ru.

Як писало РБК-Україна, 3 вересня Голосіївський районний суд Києва задовольнив клопотання сторони звинувачення про продовження запобіжного заходу колишньому перекладачеві прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіславу Єжову, якого підозрюють у державній зраді. Запобіжний захід буде діяти до 1 листопада 2018 року.