ua en ru

Суд продовжив арешт російським ГРУшникам до 2 січня 2016 року

Суд продовжив арешт російським ГРУшникам до 2 січня 2016 року Фото: Євген Єрофеєв і Олександр Александров

Датою розгляду їхньої справи по суті визначили 10 листопада

Голосіївський районний суд Києва ухвалив рішення про продовження на 60 діб арешту російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як зазначається, у ході засідання датою розгляду їхньої справи по суті визначили 10 листопада.

Відзначається, що російські ГРУшники Євген Єрофеєв і Олександр Александров були затримані у травні 2015 року в Луганській області. Вони називають себе чинними бійцями Головного розвідувального управління (ГРУ) Генерального штабу Збройних сил Росії. Міністерство оборони Росії підтверджує, що Єрофеєв і Александров служили в армії за контрактом, але стверджує, що до моменту затримання вони звільнилися зі служби.

Нагадаємо, в Голосіївському суді Києва сьогодні проходило судове слухання справи спецназівців Головного розвідувального управління Міноборони Російської Федерації Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва.

Повідомлялося, що захист російських ГРУшників просив визнати Александрова і Єрофеєва військовополоненими. У разі визнання їх військовополоненими Александрова і Єрофеєва не зможуть судити за українським кримінальним кодексом.