ua en ru

Суд продовжив арешт головного підозрюваного у вбивстві Нємцова

Суд продовжив арешт головного підозрюваного у вбивстві Нємцова Фото: Борис Нємцов

Басманний суд Москви продовжив арешт до 28 серпня

Басманний суд Москви продовжив арешт обвинуваченого у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова Заура Дадаєва до 28 серпня, передає РБК.

Раніше Дадаєв заявив, що після затримання від нього під тортурами вимагали зізнання у вбивстві Нємцова і свідчень проти колишнього товариша по службі - майора чеченського батальйону МВС Руслана Геремеева. Як розповів адвокат Дадаєва Шамсудин Цакаєв, під час побачення в СІЗО його підзахисний також заявив, що написав кілька скарг: генпрокурору, голові Слідчого комітету, в правозахисну організацію "Комітет проти тортур", а також глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова. Цакаев розповів, що на папері від руки Дадаєв написав на ім'я Кадирова: "Я цього не робив".

Про те, хто такий Нємцов, зазначив адвокат, Дадаєв мав лише самі загальні уявлення.

"Він знав, що є такий політик, але ніколи не бачив його висловлювань про теракт в Парижі в редакції журналу "Шарлі Ебдо", - розповідає адвокат.

За словами Цакаєва, навіть назва журналу Дадаєву була незнайома.

За словами захисника, на службу в правоохоронні органи Дадаєв прийшов в 2004 році. Він почав служити в Антитерористичному центрі, яким тоді керував Рамзан Кадиров. Але після розформування цієї структури в 2006 році на її базі були створені батальйони "Південь" і "Північ". Дадаєв опинився в батальйоні "Північ".

Нагадаємо, раніше Дадаєв зізнався, що стріляв у Нємцова кілька разів.