ua en ru

Суд продовжив арешт Єрофєєва і Александрова до 21 листопада

Суд продовжив арешт Єрофєєва і Александрова до 21 листопада Фото: Євген Єрофєєв

Справа російських військових передали до Апеляційного суду для визначення підсудності

Голосіївський районний суд Києва залишив під вартою військовослужбовців Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії Євгенія Єрофєєва і Олександра Александрова до 21 листопада 2015 р., передає Громадське.ТВ.

Самих російських військових суд залишив під вартою до 21 листопада 2015 р.

Також суд направив справу Єрофєєва і Александрова в Апеляційний суд Києва для визначення підсудності справи. У свою чергу Апеляційний суд повинен передати справу на Вищий спеціалізований суд, який і визначить остаточно підсудність справи.

Захист наполягає, щоб суд над Єрофєєвим і Александровим перенесли з Києва до Луганської області - за місцем скоєння злочину.

Зазначимо, сьогодні у Голосіївському районному суді Києва відбулося попереднє засідання по справі Єрофєєва і Александрова.

На засіданні був присутній консул, який називав справу політично мотивованою і в черговий раз підкреслює, що Єрофєєв і Александров - колишні військові.

Нагадаємо, Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва затримали в середині травня під час бою біля міста Щастя Луганської області. Вони назвалися військовими головного розвідувального управління Генерального штабу Російської Федерації, однак пізніше в Міністерстві оборони Росії заявили, що вони звільнилися з військової служби в кінці минулого року. Єрофеєву і Александрову пред'явлені звинувачення за кількома статтями: ведення агресивної війни, незаконне перетинання кордону, незаконне переміщення зброї та боєприпасів, а також тероризм і сприяння теракту.