ua en ru

Суд визнав протиправними дії НАБУ щодо Розенблата

Суд визнав протиправними дії НАБУ щодо Розенблата Фото: Борислав Розенблат (facebook.com)

Також суд вирішив стягнути з НАБУ та ГПУ на користь Розенблата 5 760 гривень

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) щодо нардепа Борислава Розенблата по "бурштиновій справі". Про це свідчить відповідне рішення суду, опубліковане у Facebook адвоката нардепа Петра Бойко.

"Окружний адміністративний суд Києва вирішив адміністративний позов народного депутата Борислава Розенблата до НАБУ та Генпрокуратури про визнання дій противправними та зобов'язання вчитини дії - задовольнити", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, суд визнав протиправними дії детективів НАБУ, погоджених з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, щодо проведення оперативно-розшукових дій. Маються на увазі операції з контрольованої передачі хабарів, негласне виявлення та фіксація злочину.

Крім того, суд зобов'язав НАБУ та САП дотримуватися вимог українського законодавства щодо дотримання гарантій депутатської недоторканності у ході розслідування кримінального провадження.

Також суд вирішив стягнути з НАБУ та ГПУ на користь Розенблата 5 760 гривень - судові витрати нардепа.

Суд визнав протиправними дії НАБУ щодо Розенблата
Суд визнав протиправними дії НАБУ щодо Розенблата

Фото: рішення суду (Facebook Петра Бойко)

Зазначимо, у коментарі до рішення суду адвокат Розенблата зазначив, що відповідне рішення, зокрема, визнає протиправними дії НАБУ у контексті ситуації з "агентом Катею", яка начебто передала нардепам, у тому числі і Розенблату, та їх помічникам хабар за сприяння у видобутку бурштину в Україні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що суд відмовив Розенблату в задоволенні позову про визнання протиправними дій НАБУ по залученню до оперативно-розшукової діяльності співробітників ФБР.

Зазначимо, керівник САП Назар Холодницький заявляв, що Розенблат є ключовою фігурою в "бурштиновій справі".