ua en ru

Суд визнав мера Сум Лисенка винним у вчиненні корупційного правопорушення

Суд визнав мера Сум Лисенка винним у вчиненні корупційного правопорушення фото: мер Сум Олександр Лисенко (facebook.com-omlysenko)

Мова йде про підвищення граничного розміру премій для мера Сум із 150% до 300%

Зарічний районний суд Сум визнав мера Сум Олександра Лисенка винним у вчиненні корупційного правопорушення. Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду.

"25 квітня 2018 року завершено розгляд складених відносно Сумського міського голови гр. Л. протоколів у справі про адміністративне правопорушення. За результатами розгляду гр. Л. було визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. 1 ст.172-7 КУпАП та ч.2 ст.172-7 КУпАП", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Лисенко, будучи мером Сум, на засіданні сесії Сумської міськради при наявному реальному конфлікті інтересів по відношенню до себе публічно не повідомив про це Сумську міську раду, а також прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів, під час виконання повноважень міського голови. Зокрема, Лисенко підтримав рішення міськради, що стосувалось його зарплати - підвищення граничного розміру його премії із 150% до 300%.

У ході судового розгляду Лисенко заявляв, що використовував суми премій як допомогу людям.

Разом з тим, зазначається, що стягнення на Лисенка не накладено і, як повідомляє dancor.sumy.ua, до реєстру корупціонерів його внесено не буде, через закінчення тримісячного строку, у який відповідно до КУпАП особу можна притягнути до адмінвідповідоальності.

Нагадаємо, Лисенко є мером Сум з 2015 року, тоді на виборах його підтримали 49 750 виборців обласного центру - 69,93%.