ua en ru

Суд визнав Луценка винним у незаконному виділенні квартири екс-водію

Колегія суддів Печерського районного суду м. Києва визнала, що у кримінальній справі проти колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка достатньо доказів його провини в виділенні квартири його колишньому водію Леоніду Приступлюку. Про це повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

На даний момент колегія суддів приступила до зачитування третього епізоду справи щодо розтрати екс-міністром державних коштів під час святкування Дня міліції в 2008-2009 рр.

Нагадаємо, раніше адвокат Юрія Луценка Ігор Фомін заявив, що суд визнав Луценка винним по першому епізоду справи - змові з водієм для привласнення бюджетних коштів.

Колишній глава Міністерства внутрішніх справ України був затриманий 26 грудня 2010 р. і з тих пір знаходиться в слідчому ізоляторі. Екс-міністр обвинувачується в "зловживання службовим становищем". Зокрема Луценка інкримінують незаконне оформлення на роботу в МВС свого водія, надання йому квартири і нарахування завищеною пенсії, а також витрати на святкування Дня міліції в 2008 р. і 2009 р. За даними слідства, його діяльність на посту глави МВС завдала державі збитків на суму близько 125 тис. дол. Держзвинувачення виступає за винесення вироку Луценко у вигляді 4,5 років позбавлення волі.