ua en ru

Суд визнав Луценка винним в змові з водієм для привласнення бюджетних коштів, - адвокат

Колегія суддів Печерського районного суду м. Києва визнала, що у кримінальній справі проти колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка достатньо доказів його провини в змові з його колишнім водієм Леонідом Приступлюком для привласнення бюджетних коштів. Про це повідомив адвокат Луценка Ігор Фомін, передає телеканал ТВі.

Фомін прогнозує, що вирок його підзахисному буде остаточно оголошено приблизно через 2-3 години.

Нагадаємо, суд закінчив читання вироку у першого епізоду інкримінованого Луценко злочину, який стосується працевлаштування Приступлюка в Міністерство внутрішніх справ.

У залі судових засідань крім сторін - учасників процесу знаходяться тільки журналісти. У залі перебувають близько 15 телевізійних камер. Загальна кількість журналістів у залі перевищує 50 осіб. Суддя не дозволив вести трансляцію із залу суду.

Біля будівлі суду зібралося близько 50 прихильників колишнього міністра і проводять акцію протесту в його підтримку. Мітингувальники вимагають звільнити Юрія Луценка.

Колишній глава Міністерства внутрішніх справ України був затриманий 26 грудня 2010 р. і з тих пір знаходиться в слідчому ізоляторі. Екс-міністр обвинувачується в "зловживання службовим становищем". Зокрема Луценка інкримінують незаконне оформлення на роботу в МВС свого водія, надання йому квартири і нарахування завищеною пенсії, а також витрати на святкування Дня міліції в 2008 р. і 2009 р. За даними слідства, його діяльність на посту глави МВС завдала державі збитків на суму близько 125 тис. дол. Держзвинувачення виступає за винесення вироку Луценко у вигляді 4,5 років позбавлення волі.